Procedure en werkwijze

Aanmelding & verwijzing
Je kan je (zonder verwijzing) aanmelden voor een consult of andere dienst zoals lezing en workshop via de website. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op, telefonisch of via de mail.

Als je vragen hebt of twijfelt of de therapie iets voor je is, kunnen we samen even sparren in een gratis informatieconsult 15 minuten.

In het informatieconsult kan ik uitleg geven over de werkwijze, procedure, behandelvoorwaarden, behandeltechnieken en of de therapie iets voor je zou kunnen zijn. Om dit laatste te kunnen bepalen vraag ik je kort je klachten te benoemen (bijvoorbeeld somberheid, angsten, slaapproblemen, darmklachten) zonder uitgebreid te vertellen over je situatie of het ontstaan en verloop van de klachten.

Er is simpelweg geen ruimte om tijdens dit consult inhoudelijk dieper op je klachten in te gaan, dat wordt in een intake consult gedaan.

Wanneer je besluit een consult te plannen is een eerste consult altijd een intake consult.

Intake consult
In een intake consult breng ik samen met jou je klachten in kaart, krijgen we helder waar je op dit moment het meeste last van hebt en waar je aan wil werken. Soms is dat niet de klacht waar je aanvankelijk mee kwam.

Ik leg je uit hoe je klachten kunnen zijn ontstaan en hoe ze verband kunnen houden met elkaar. Ik vraag naar het verloop van je klachten en het kan voorkomen dat ik je iets vraag over (moeilijke) gebeurtenissen uit het verleden.
Vervolgens adviseer ik je vanuit mijn expertise over hoe je jouw klachten aan zou kunnen pakken en geef ik uitleg over de technieken die effectief kunnen zijn.

Wanneer ik na de intake inschat dat ik je niet voldoende kan helpen met je klachten, geef ik dit altijd eerlijk terug aan je. Voor succesvolle therapie is een wederzijdse klik, vertrouwen en bereidheid om te veranderen heel belangrijk.

Mochten we de samenwerking niet voortzetten, kan ik even met je mee kijken naar andere mogelijkheden.

In de meeste gevallen kunnen we van start en geef ik uitleg voor het eerste echte behandelconsult.

Soms krijg je dan een kleine opdracht mee naar huis voor de volgende keer; iets om over na te denken, iets om uit te werken op papier of een audiobestand om te beluisteren.

Behandel consult
In een behandel consult gaan we je klacht(en) aanpakken vanuit de psychologie, orthomoleculaire natuurgeneeskunde, hypnotherapie, of een combinatie hiervan.

Wat doen we dan precies?
In een psychologisch consult bespreek ik bijvoorbeeld bepaalde thema's, gevoelens en gedachten met je en stel ik je vragen zodat je ook zelf inzicht krijgt in oplossingen. Er kunnen technieken zoals EMDR worden ingezet. Ook kan het zijn dat je een huiswerkopdracht meekrijgt.

In een orthomoleculair consult bespreek ik je voeding, vitamines & mineralen, leefstijl en eventuele lab onderzoeken met je en geef ik een advies over wat je kan veranderen om je gezondheid te optimaliseren. Daar hoort ook een stukje psychologie bij. Je krijgt je advies uitgebreid uitgewerkt in een therapieplan.

In een hypnotherapie consult bespreek ik ook bepaalde thema's, gevoelens en gedachten met je en stel ik je vragen zodat je zelf inzicht krijgt in oplossingen. Daarnaast kan je in hypnose gaan, waarna er een techniek kan worden ingezet zoals een symbolenreis, die overigens ook zonder hypnose toegepast kan worden.

Vragen
Het kan zijn dat je na een consult nog vragen hebt. Een korte, enkele vraag kan via de mail worden gesteld en zal ik zo veel mogelijk beantwoorden en soms meenemen naar een volgend consult.

Langere vragen, vragen die een uitgebreid antwoord vereisen of meerdere vragen zullen alleen in een consult worden beantwoord. Vragen die via Whatsapp worden gesteld, worden niet beantwoord.

Werking van de therapie en resultaat
Wat veel mensen niet weten, is dat therapie ná een behandelconsult nog door werkt. Je mind, body & spirit gaan nog verder met het verwerken en het proces en dat betekent dat er zaken omhoog kunnen komen, zoals gevoelens, gedachten, herinneringen, dromen/ nachtmerries, lichamelijke gewaarwordingen. Dit is een normaal verschijnsel en passend bij de therapie.

Om de kans op een succesvolle behandeling zo groot mogelijk te maken, is het belangrijk om adviezen die naar aanleiding van het consult worden gegeven (zoals het houden van voldoende rust) in acht te nemen. Orthomoleculaire adviezen krijg je na het consult in een document toegestuurd. Een succesgarantie kan echter niet worden gegeven.

Afhankelijk van hoe het proces verloopt plannen we een vervolg behandel consult in.

Duur, frequentie en lengte van het traject
De benodigde tijdsduur van een consult, de frequentie hiervan en de hoeveelheid consulten die nodig zijn om resultaat te boeken, zijn per persoon verschillend en geheel afhankelijk van hoe het proces zich ontvouwt. Dit is op voorhand niet te voorspellen.

Wel is het zo dat in de hypnotherapie vaak na 3-5 behandelconsulten positief resultaat wordt geboekt.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos binnen 48 uur vóór aanvang van het geplande consult of contactmoment via de mail.

Wanneer je te laat afmeldt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht (zie hiervoor de voorwaarden).

Privacy
Uiteraard hanteer ik beroepsgeheim en wordt alle informatie die je met me deelt vertrouwelijk behandeld (zie ook algemene voorwaarden). Alleen wanneer je minderjarig bent, kan ik informatie met je gezaghebbende ouders/ verzorgers delen, altijd in het belang van jouw gezondheid.

Hiervoor wordt voorafgaand aan de behandeling het formulier 'toestemming behandeling minderjarige kinderen' ondertekend.

Wanneer je toestemming geeft, kan ik wanneer je dit wil, ter bevordering van de therapie, informatie delen met derden (zoals de huisarts of een betrokken instantie). Ik zal je hiervan altijd op de hoogte brengen.